Ο 12os και τα Μυστικά του - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - astranik (Αστρολόγος Ερευνητής)

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Ο 12os και τα Μυστικά του

Αστρολογία

Ο Δωδέκατος Οίκος και τα Μυστικά του

Ο δωδέκατος φαινομενικά είναι ο λιγότερο κατανοητός από τους αστρολογικούς οίκους. Πολλοί Αστρολόγοι του έχουν δώσει το όνομα (και όχι άδικα θα έλεγα) η κόλαση του ζωδιακού. Αυτός ο οίκος μεταξύ των άλλων έχει να κάνει με φυλακές, με νοσοκομεία, με ανίατες ασθένειες, με επιβολές από τρίτους, με την μαγεία, με το κάρμα, με τον αποκρυφισμό και με το υποσυνείδητο. Μπορούμε να πούμε ότι είναι η αποθήκη του κάρμα, μια και ο δωδέκατος οίκος αποκαλύπτει αυτά που κουβαλάμε από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις. Επίσης μπορούμε να αποκαλέσουμε αυτόν τον οίκο σαν τον δικό μας (φύλακα άγγελο), ο οποίος εμπεριέχει την ενσωμάτωση όλου του (καλού) που έχουμε κάνει, το καλό που μέσα από τον νόμο του Κάρμα επιστρέφει ξανά σε μάς. Αυτό πραγματικά είναι μεγάλη τύχη, το να παίρνεις δηλαδή, πάντα πίσω από τη ζωή ότι έδωσες, ανεξάρτητα αν αυτό γίνει κατά τη διάρκεια αυτής ή άλλης ζωής.
Παρ όλα αυτά όμως, υπάρχει και η άλλη πλευρά του Κάρμα μας, που οδηγεί στο δωδέκατο οίκο. Είναι η όψη αυτή της ύπαρξης μας που κυβερνάται από τον μεγάλο νόμο της καταστροφής, ο οποίος είναι μέρος ενός μεγαλύτερου νόμου που ονομάζεται νόμος της περιοδικότητας. Αυτό σημαίνει ότι τα πάντα κινούνται σε εναλλακτικούς κύκλους οι οποίοι αποτελούνται από την δημιουργία και την καταστροφή. Στα πλαίσια της ανθρώπινης και της πλανητικής ζωής, αυτοί οι κύκλοι μπορεί να αλληλεπιδρούν και να συνδέονται και για αυτό φαίνεται να συμβαίνουν ταυτοχρόνως. Ακόμα, για το λόγο αυτό, μπορεί κάποιος να έχει τις μεγαλύτερες νίκες και τα περισσότερα αποκτήματα σε έναν τομέα της ζωής του και σε έναν άλλο τις πιο πικρές απογοητεύσεις.
Είναι ο οίκος των μοναστηριών, αλλά και ο οίκος των ψυχιατρικών ιδρυμάτων και των βασανιστηρίων. Εμπεριέχει τα νοσοκομεία, τους ξενώνες εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, την απεριόριστη ευσπλαχνία, αλλά και από την άλλη είναι ο οίκος των φυλακών, των υπόδουλων και της υπέρτατης απελπισίας. Τα θαυμάσια ιαματικά φυτά, τα βότανα και τα φαρμακευτικά ναρκωτικά κυβερνούνται από αυτόν τον οίκο, όπως επίσης και η ηρωίνη, η κοκαΐνη και όλες οι άλλες εθιστικές και καταστροφικές ουσίες. Ο εθισμός ανθίζει παραπλεύρως με τη διαφώτιση στον δωδέκατο οίκο!
Είτε πιστεύουμε στις μετενσαρκώσεις και τις προηγούμενες ζωές είτε όχι, ο 12ος οίκος μπορεί να μας πει τι είναι αυτό το οποίο χρειαζόμαστε, προκειμένου να μεταμορφωθούμε και να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Μας αποκαλύπτει ακόμα, τις δυνάμεις που κρύβουμε βαθιά μέσα μας και τα αποθέματα, προκειμένου να μας βοηθήσει να πετύχουμε και να διεκπεραιώσουμε το οτιδήποτε, φυσικά όταν παρουσιαστεί η ανάγκη. Το ζώδιο της ακμής του 12ου οίκου περιγράφει την προσωπική μας σχέση με αυτό το σημείο. Ο προσανατολισμός μας προς την αυτοκαταστροφή μας είτε προς την αυτοΐαση μας, εκφράζονται από τον δωδέκατο οίκο μέσα από τα 12 ζώδια που γράφω παρακάτω.


ΚΡΙΟΣ

O 12ος οίκος στο ζώδιο του Κριού δείχνει την παρόρμηση του ατόμου στην προσπάθεια του να καλύψει ή να υποτάξει τον προσωπικό του δογματισμό. Δείχνει ένα άτομο που λειτουργεί καλύτερα όταν βρίσκεται πίσω από τη σκηνή. Με αρνητικές όψεις (ιδιαίτερα αν ο Άρης χτυπιέται στο χάρτη), αυτή η θέση μπορεί να συμβάλει στην αυταπάρνηση και την τοποθέτηση του εαυτού μας, στη θέση του θύματος. Στον Κριό αρέσει να προχωράει μπροστά και να μην παραμένει στα σκοτεινά και την αφάνεια, αλλά όταν του επιβάλλεται να βρίσκεται σε μυστικά δωμάτια, όπως είναι στον 12ο οίκο, τότε μπορεί να γίνει ένας αξιοσέβαστος και δύσκολος πολέμιος, καθώς οι κρυμμένες δυνάμεις του αποκαλύπτονται και έρχονται στην επιφάνεια εκεί που κανείς δεν το περιμένει.


ΤΑΥΡΟΣ

Ο 12ος οίκος στο ζώδιο του Ταύρου αποκαλύπτει ότι το άτομο έχει πολύ μεγάλα αποθέματα εσωτερικής δύναμης. Αυτή η θέση του Ταύρου μπορεί να είναι μία από τις πιο ευεργετικές και προνομιούχες ζωδιακές θέσεις. Η δυνατότητα του ατόμου είναι να έχει στην κατοχή του μία μυστική αποθήκη ταλέντων, ικανοτήτων, αλλά και υλικού πλούτου, όπου μπορεί ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσει, σε μία ενδεχόμενη δύσκολη στιγμή. Επίσης το άτομο μπορεί να έχει μία κρυφή κοινή λογική, δίνοντας έτσι στο συγκεκριμένο άτομο την ικανότητα να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις πιο δύσκολες και πολύπλοκες παγίδες. Προβλήματα βέβαια μπορεί να προκύψουν, αν η αντίληψη που υπάρχει για το χρήμα να είναι λανθασμένη. Στην περίπτωση αυτή έρχονται δυσκολίες στην επιφάνεια, μέσω της κακής χρήσης του χρήματος ή της διαστρέβλωσης και των λανθασμένων χειρισμών των χρημάτων. Παρ όλα αυτά, στην πιο θετική μορφή (ιδιαίτερα όταν η Αφροδίτη είναι πολύ καλή θέση στο χάρτη), ο Ταύρος στο δωδέκατο οίκο δηλώνει ένα επινοητικό, ίσως και εύπορο άτομο, ανοικτό σε ότι αφορά τα συμπαντικά αποθέματα και ευεργετήματα.


ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο 12ος οίκος στο ζώδιο των Διδύμων αναδεικνύει η δυαδικότητα του ζωδίου αυτού. Η θέση αυτή μπορεί να δείχνει ένα άτομο του οποίου, το δεξί χέρι μάχεται το αριστερό ή ακόμα περισσότερο μπορεί να πει κανείς ότι το δεξί χέρι δεν ξέρει τι κάνει το αριστερό! Αυτό συγκεκριμένα θα μπορούσε να είναι η περίπτωση του Ερμή που χτυπιέται έντονα στο γενέθλιο χάρτη και ιδιαίτερα στην περίπτωση τετραγώνου ή αντίθεσης του με τον Ποσειδώνα. Η θέση αυτή δείχνει το άτομο εκείνο που προσπαθεί συνεχώς να κάνει τα πάντα, να είναι τα πάντα, με την έννοια να έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που εξυπηρετούν όλους τους άλλους, χάνοντας όμως τον εαυτό του μέσα από αυτή τη διαδικασία. Παρ όλα αυτά αν ο υπόλοιπος χάρτης δείχνει μια πιο σταθερή φύση και μία ωριμότητα του χαρακτήρα, τότε δείχνει μία καλή θέση που κάνει το άτομο ικανό να ανταποκριθεί και να γίνει ο συνδετικός κρίκος, στην οποιαδήποτε κοινωνική περίσταση. Είναι το άτομο που μπορεί να βρει το χαμένο σημείωμα, να εντοπίσει έναν χαμένο φίλο από παλιά και να λέει τα κατάλληλα λόγια την σωστή στιγμή προκειμένου να ενώσει και να φέρει κοντά ανθρώπους για το κοινό καλό.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο 12ος οίκος στο ζώδιο του Καρκίνου δείχνει τη φυσική παρόρμηση που υπάρχει εδώ στο να βοηθά και να προστατεύει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Η θέση του Καρκίνου στο δωδέκατο οίκο είναι ενδεχομένως από τις πιο ευεργετικές, καθώς εμπεριέχει μεγάλα αποθέματα συμπόνιας, ψυχοπόνιας και στοργής. Δίνει την τάση ώστε το άτομο να γίνει η μητέρα όλων και η τροφή που θα προσφέρει θα πρέπει να είναι πνευματική, καθώς και η πηγή και η ενέργεια του τύπου αυτού της μητρότητας, θα πρέπει να προέρχεται από την παγκόσμια και συμπαντική μητέρα. Αν όμως κάποιος δεν είναι αρκετά απόμακρος ώστε να είναι αντικειμενικός σε τέτοιες καταστάσεις, τότε η θέση αυτή μπορεί να δηλώνει ένα άτομο, που εμπλέκεται υπερβολικά προσωπικά και συναισθηματικά με τους άλλους. Όταν η Σελήνη κάνει όψεις με τον Ποσειδώνα στον Καρκίνο στο δωδέκατο οίκο, τότε η αμοιβαία εξάρτηση στις προσωπικές σχέσεις γίνεται μια προκαθορισμένη κατάσταση. Τέλος, αν ο Κρόνος χτυπάει την Σελήνη, τότε η ενοχή είναι αυτή που κρύβεται πίσω από τις εκδηλώσεις τις στοργής κα της συμπόνιας.


ΛΕΩΝ

Ο 12ος οίκος στο ζώδιο του Λέοντα απαιτεί όλες οι δραστηριότητες του δωδέκατου οίκου να γίνονται φανερές και αντιληπτές. Αυτό μπορεί να είναι κάπως περίπλοκο, καθώς ο δωδέκατος οίκος είναι ο λιγότερο εμφανής και έκδηλος από όλους τους άλλους οίκους. Αυτός ο συνδυασμός ζωδίου και οίκου δείχνει εκείνες τις εμπειρίες της ζωής, που τελικά καταλήγουν στο να φέρνουν ταπεινότητα και υπηρεσία στους άλλους. Ο Λέοντας στο δωδέκατο οίκο δηλώνει ένα άτομο που έχει μεγάλα αποθέματα κρυμμένης θέλησης, αν και η θέληση αυτή συνήθως δεν χρησιμοποιείται με φανερούς τρόπους. Ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι που έχουν το Λέοντα στο δωδέκατο οίκο, μπορεί να γίνουν παραπλανητικοί και να δουλεύουν με τεχνάσματα ή εξαπατώντας, προκειμένου να γίνει το θέλημα τους πραγματικότητα. Παρ όλα αυτά αν χρησιμοποιηθεί σωστά, η κρυμμένη δημιουργική ισχύς, η δραστικότητα και δυναμικότητα του Λέοντα στον δωδέκατο οίκο, μπορεί να γίνει πηγή μεγάλης δύναμης και υποστήριξης για τους άλλους. Αυτό με την επιστροφή της ροής του κάρμα, θα φέρει εκπληκτικά οφέλη στη ζωή του ατόμου.


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο 12ος οίκος στο ζώδιο της Παρθένου στο δείχνει ένα άτομο το οποίο έχει τις ικανότητες, τις τεχνικές και τις πρακτικές, προκειμένου να δώσει την βοήθεια του σε οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση. Δημιουργεί την τάση στο άτομο να προσφέρει μαζί με άλλα άτομα σε νοσοκομεία και σε άλλα μέρη εγκλεισμού, μια σταθερή φροντίδα η οποία θεωρείται αναγκαία. Το άτομο έχει αφομοιώσει τον λόγο της προσφοράς και για αυτό είναι ικανό να επιβάλλει την τάξη μέσα στο χάος. Αν αυτό όμως δεν είναι για κάποιο λόγο εφικτό, τότε η θέση της Παρθένου στο δωδέκατο οίκο γίνεται αρκετά δύσκολη, γιατί το άτομο προσπαθεί να βρει χρόνο για όλους και για όλα, αλλά και μια θεραπεία για όλες τις ασθένειες της ζωής. Στην περίπτωση αυτή το άτομο θα πρέπει να προσέξει να μη χαθεί μέσα στη διαρκή αναζήτηση για την λύση όλων των προβλημάτων. Είναι προτιμότερο να αποτραβηχτεί για λίγο από αυτήν την σύγχυση και τα προβλήματα, τα οποία ίσως να μην είναι στη δική του δικαιοδοσία να τα λύσει όλα.


ΖΥΓΟΣ

Ο 12ος οίκος στο ζώδιο του Ζυγού στο δωδέκατο αποκαλύπτει μια ανισορροπία, στον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τους άλλους ανθρώπους. Η θέση αυτή πολλές φορές διαταράσσει τα όρια μεταξύ των ανθρώπων, δημιουργώντας σύγχυση στο τι είναι δικό μου και τι είναι δικό σου, ποιος είμαι εγώ και ποιοι είσαστε εσείς και στον διαμερισμό των υποχρεώσεων, που διευκολύνουν τη διατήρηση της ισορροπίας στις σχέσεις. Αυτό θα ήταν ακόμα πιο έντονο αν υπάρχουν δύσκολες όψεις μεταξύ Αφροδίτης και Ποσειδώνα, αλλά θα είναι ακόμη δυσκολότερο αν και η Σελήνη λαμβάνει μέρος σε αυτή την όψη. Από την άλλη πλευρά, τα πνευματικά δώρα είναι μεγάλα. Τέτοιες πλανητικές θέσεις στον 12ο οίκο, μπορεί να οδηγήσουν σε έναν γενικά ανθρώπινο τρόπο σχέσης και αγάπης. Έτσι όλα αυτά μπορεί να γίνονται αντιληπτά, με το να βρίσκονται σε ισορροπία και αρμονία.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο 12ος οίκος στο ζώδιο του Σκορπιού απαιτεί από το άτομο να είναι απόλυτα σίγουρο, σχετικά με την κατεύθυνση και τον προσανατολισμό των αναγκών και των επιθυμιών του. Εάν δεν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα σε αυτά τα ζητήματα, ο Σκορπιός οδηγείτε σε μία φαινομενικά ακόρεστη φύση. Αλλά εάν τα μαθήματα μίας τέτοιας δύσκολης κατάστασης γίνουν κατανοητά, τότε το άτομο δεν γίνεται σκλάβος των επιθυμιών αυτής της ζωής, ούτε σε όποια καρμικά υπολείμματα του παρελθόντος. Το άτομο λοιπόν καθίσταται ικανό να βρει μέσα του τον συμπαντικό καταλύτη, την όψη αυτή της ζωής, που θα του επιτρέψει να φέρει τη μεταμόρφωση και την θεραπεία, αλλά και την ολότητα μέσα σε κάθε κοινωνική εμπλοκή. Σε αυτό το σημείο ο ερωτικός τομέας θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, για την θετική εξέλιξη οποιασδήποτε καταστάσεως.


ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο 12ος οίκος στο ζώδιο του Τοξότη δημιουργεί την τάση να ξεκλειδώσουμε όλες τις πόρτες τις αντίληψης μας σε ότι αφορά την συμπαντική αλήθεια. Η θέση αυτή δείχνει ένα άτομο που έχει φανερό ενδιαφέρον για θέματα πνευματικά και μεταφυσικά. Παρ όλο που αυτό είναι κάτι το θετικό, ο Τοξότης μπορεί επίσης να αυξήσει μία τεράστια και φαινομενικά ακατανόητη ανησυχία, στην ανάγκη του ατόμου να ψάχνει και να διερευνά, χωρίς να έχει στην ουσία κάποιο φανερό σκοπό. Αυτό ισχυροποιείτε περισσότερο, όταν ο Δίας χτυπιέται στο γενέθλιο χάρτη, από κάποιο μεταβλητό ζώδιο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση απαιτείται η προσωπική πειθαρχία, καθιστώντας έτσι ικανό το άτομο να βρει το σκοπό και την κατεύθυνση, στις φιλοσοφικές του αναζητήσεις. Σε ένα πιο πρακτικό αλλά και ιδεαλιστικό επίπεδο, στη θέση αυτή δίνει την δυνατότητα στο άτομο να έρθει αντιμέτωπο με όλες εκείνες τις πληροφορίες που δεν γνώριζε καν ότι τις κατείχε.


ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο 12ος οίκος στο ζώδιο του Αιγόκερου μάς δίνει την ευκαιρία να μάθουμε να αντιλαμβανόμαστε τον εσωτερικό μας εαυτό, ανεξάρτητα από τα εξωτερικά γεγονότα. Η θέση αυτή δείχνει ένα άτομο που έχει ανάγκη να καταλάβει, πού βρίσκεται η πραγματική δύναμη, πίσω από την κάθε κοινωνική κατάσταση. Στην αρνητική του πλευρά μπορεί να δηλώνει ένα αρκετά χειριστικό άτομο, που του αρέσει να έχει τον έλεγχο όλων των καταστάσεων. Σε περίπτωση που ο Κρόνος χτυπιέται από τον Ποσειδώνα ή η συνύπαρξη του Ποσειδώνα και της Σελήνης με τον Αιγόκερω στον 12ο οίκο, θα μπορούσε να δηλώνει ένα άτομο που υποφέρει από κάποια μορφή ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ. Αν η επίδραση του είναι θετική, ο Αιγόκερως στον 12ο οίκο δείχνει ένα άτομο που έχει τόσο μεγάλη περίπλοκη και επιδέξια οργανωτική ικανότητα, που στην πραγματικότητα, οι υποστηρικτικές επιδράσεις γίνονται ελάχιστα αντιληπτές. Αυτό το χαρακτηριστικό ταιριάζει πολύ σε έναν άξιο και αγαθοεργό γονέα και δάσκαλο.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο 12ος οίκος στο ζώδιο του Υδροχόου δείχνει μία ιδεαλιστική και ανθρωπιστική φύση. Αντιπροσωπεύει ένα άτομο που κανένας άνθρωπος δεν είναι ξένος για αυτόν και καμία κατάσταση στη ζωή του δεν μπορεί να τον σοκάρει και να τον εκπλήξει. Όταν το άτομο έχει έντονο συναισθηματικό κόσμο, δείχνει ένα άτομο του οποίου το ποτάμι της συμπαντικής ζωής διαποτίζει όλη την ύπαρξή του. Η πρόκληση όμως που έχει να αντιμετωπίσει το άτομο αυτό, είναι να μη χαθεί σε αυτά τα πολύ συναισθηματικά και ευσπλαχνικά νερά. Είναι τόσες πολλές οι ευκαιρίες που προσφέρει η ζωή, τόσες πολλές κατευθύνσεις προκειμένου να διοχετεύσουμε τη δημιουργικότητά μας, όπου αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να μη χαθούμε σε αυτούς τους χιλιάδες αντικατοπτρισμούς της ζωής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ικανότητες να επιλέγουμε, να διακρίνουμε και να διαχωρίζουμε, είναι πολύ σημαντικές, προκειμένου να καταλάβουμε και να συμπαρασταθούμε στις δυσκολίες της ζωής κάποιου.


ΙΧΘΕΙΣ

Ο 12ος οίκος στο ζώδιο των Ιχθύων, συμβάλλει σε έναν καθαρό συμπαντικό προσανατολισμό στην ζωή. Καθώς οι Ιχθείς είναι ο φυσικός κυβερνήτης του 12ου οίκου, το άτομο ενδέχεται να εκφράζει μία αληθινή και βαθειά πνευματικότητα. Τα συναισθήματα αυτά συχνά οδηγούν στο δρόμο της ανιδιοτελούς αγάπης και συμπόνιας. Παρ όλα αυτά προκειμένου να μη βυθιστεί κανείς σε αυτά τα πνευματικά νερά, θα πρέπει να καλλιεργήσει την νοητική του ικανότητα. Όταν το μυαλό είναι δομημένο, οργανωμένο και γεμάτο με σοφία, τότε μόνο η πνευματικότητα του ατόμου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλες διψασμένες ψυχές. Το άτομο μπορεί να πάει αντίθετα από το ρεύμα, προκειμένου να οδηγηθεί στην αλήθεια ή να πάει σύμφωνα με το ρεύμα, και να οδηγηθεί στη λήθη. Ένα εξάγωνο ή τρίγωνο μεταξύ Ποσειδώνα και Κρόνου ή και Ερμή (ειδικά αν κάποιος από αυτούς του πλανήτες βρίσκεται σε ζώδιο της Γης ή του Αέρα) θα είναι ένα στοιχείο που θα λειτουργήσει ευεργετικά για το άτομο. 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού