Η Επιρροή των Ζωδίων και πλανητών στην Υγεία - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - astranik (Αστρολόγος Ερευνητής)

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Η Επιρροή των Ζωδίων και πλανητών στην Υγεία

Αστρολογία

ΖΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Κ Ρ Ι Ο Σ

Κεφάλι, Πυρετός, Ζαλάδες

Ο Κριός είναι το ζώδιο που ελέγχει το κεφάλι, έχει κυρίαρχο πλανήτη τον Άρη, γι' αυτό και συχνά οι Κριοί υποφέρουν από πονοκεφάλους. Οι αδένες που έχουν ιδιαίτερη σημασία για έναν Κριό είναι τα επινεφρίδια, σε περίπτωση που είναι εκνευρισμένο το άτομο, είτε βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου, οι αδένες αυτοί εκκρίνουν άφθονη αδρεναλίνη στο αίμα. Αυτό είναι και μία από τις βασικές αιτίες του παρορμητισμού τους.


Τ Α Υ Ρ Ο Σ

Λαιμός, Διφθερίτιδα

Ο Ταύρος είναι το Ζώδιο που ελέγχει τον λαιμό και τον αυχένα. Οι Ταύροι είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι σε ότι αφορά τα κρυολογήματα. Ο αδένας που έχει ιδιαίτερη σημασία για έναν Ταύρο είναι ο θυρεοειδής, αυτός είναι και η αιτία που όταν υπάρχει κάποια διαταραχή της λειτουργίας του, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα με την αυξομείωση του βάρους.


Δ Ι Δ Υ Μ Ο Ι

Χέρια, Πνεύμονες

Οι Δίδυμοι είναι το Ζώδιο που ελέγχει τα νεύρα, τους βραχίονες και τους ώμους. Αυτό το Ζώδιο έχει την τάση και την ροπή προς τα κατάγματα, ενώ συνήθως υποφέρει στις περιοχές των κλειδώσεων και τους βραχίονες. Είναι το Ζώδιο που ελέγχει τους πνεύμονες και συχνά, μπορεί ένα κρυολόγημα μα εξελιχθεί ακόμα και σε βρογχίτιδα. Συνήθως τα άτομα αυτά είναι ανήσυχα και διαρκώς νευρικά.


Κ Α Ρ Κ Ι Ν Ο Σ

Στομάχι, Δυσπεψία

Ο Καρκίνος είναι το Ζώδιο που ελέγχει το στομάχι και τις τροφοδοτικές οδούς. Λόγω του ότι έχουν την τάση να αναστατώνονται και να ανησυχούν υπερβολικά, πολύ εύκολα θα έλεγα, ρέπουν προς τις δυσπεψίες και το έλκος, γι' αυτό και η υγεία τους είναι συνήθως πολύ ευαίσθητη. Οι μαστικοί αδένες συνδέονται στενά με τον Καρκίνο, το οποίο θεωρείται ότι είναι το Ζώδιο της μητρότητας.


Λ Ε Ω Ν

Καρδιά, Πλάτη

Ο Λέοντας είναι το Ζώδιο που ελέγχει την καρδιά, τη σπονδυλική στήλη και τα νώτα. Λόγω του ότι έχουν την τάση να ζήσουν ολοκληρωμένα τη ζωή, όσο το δυνατόν πιο έντονα, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά στην μέση ηλικία τους περίπου, γιατί αν δεν δείξουν την απαιτούμενη προσοχή, κινδυνεύουν άμεσα από καρδιακή προσβολή.


Π Α Ρ Θ Ε Ν Ο Σ

Κοιλιά, Ασθένειες Σπλάχνων

Η Παρθένος είναι το Ζώδιο που ελέγχει το νευρικό σύστημα και τα έντερα. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους στοιχείο, είναι ότι υποφέρουν από εντερικές και στομαχικές παθήσεις, όπως συμβαίνει και με τους Καρκίνους. Είναι σχεδόν πάντα ανήσυχοι και αγχώδεις, αλλά η τάση αυτή τις περισσότερες φορές σχετίζεται άμεσα με την νευρική ένταση που έχουν. Μια μετρημένη δίαιτα θεωρείται απαραίτητη γι' αυτούς, αν θέλουν να μην έχουν προβλήματα. Παρ όλο που θεωρούνται από τους κλασικούς χορτοφάγους, από την μέση ηλικία και μετά, κάθε φορά που τρώνε χορταρικά, έχουν στομαχικές ενοχλήσεις.


Ζ Υ Γ Ο Σ

Νεφρά, Ηπατικές Παθήσεις

Ο Ζυγός είναι το Ζώδιο που ελέγχει τα νεφρά. Λόγω του ότι έχουν την τάση να προσπαθούν να έχουν μια κάποια ισορροπία στην ζωή τους, όταν δημιουργείτε λοιπόν η οποιαδήποτε διαταραχή στην ισορροπία της ζωής τους, είτε από ατυχήματα είτε από ένταση, αυτό έχει άμεση και σοβαρή επίπτωση στις διαταραχές των νεφρών.


Σ Κ Ο Ρ Π Ι Ο Σ

Γεννητικό, Ουροποιητικό

Ο Σκορπιός είναι το Ζώδιο που ελέγχει τα γεννητικά όργανα και τον προστάτη. Θεωρείται ότι είναι το πιο έντονα σεξουαλικό Ζώδιο του Ζωδιακού, έχοντας την τάση να αφήνει το κάθε τι στη μέση, η οποιαδήποτε διάψευση ή καταπίεση της σεξουαλικής τους επιθυμίας, μπορεί να το οδηγήσει σε μια μη ομαλή συμπεριφορά. Κατά φυσική συνέπεια λοιπόν, σε ακραίες περιπτώσεις, γίνετε σκληρό και βίαιο.


Τ Ο Ξ Ο Τ Η Σ

Συκώτι, Ισχιαλγία

Ο Τοξότης είναι το Ζώδιο που ελέγχει το συκώτι, τους γοφούς και τους μηρούς. Συνήθως είναι δραστήρια άτομα από τη φύση τους και κατά φυσική συνέπεια, βαραίνουν πολύ αν δεν έχουν αρκετά καλή πνευματική και σωματική άσκηση. Για ότι αφορά τις γυναίκες, συνήθως παχαίνουν στους γοφούς και τους μηρούς.


Α Ι Γ Ο Κ Ε Ρ Ω Σ

Οστά, Αρθριτικά

Ο Αιγόκερως είναι το Ζώδιο που ελέγχει τα γόνατα, τα οστά και τα δόντια. Επίσης πολύ συχνά έχουν ενοχλήσεις στην μέση, αλλά και στην σπονδυλική στήλη. Τα ορθοπεδικά προβλήματα είναι συνηθισμένα, αλλά και κάθε τι που τους περιορίζει την κινητικότητα, όπως είναι οι ρευματισμοί.


Υ Δ Ρ Ο Χ Ο Ο Σ

Αίμα, Κνήμες

Ο Υδροχόος είναι το Ζώδιο που ελέγχει την κυκλοφορία του αίματος και σε γενικές γραμμές τα ρευστά του σώματος. Επίσης ελέγχει τα οστά της κνήμης. Συνήθως άτομα με ισχυρό Υδροχόο στο Ωροσκόπιο τους, υποφέρουν από κιρσούς και αρτηριοσκλήρυνση, αλλά τους πειράζει πολύ και το κρύο.


Ι Χ Θ Ε I Σ

Πόδια, Κάλοι

Οι Ιχθύες είναι το Ζώδιο που ελέγχει τα πέλματα. Είναι σημαντικό ότι, όταν υποφέρουν τα πόδια τους, έστω και από κάτι ασήμαντο, όπως είναι ένα πρήξιμο των ποδιών ή ένα στενό παπούτσι, υποφέρει και όλο του το είναι. Συνήθως δεν αντιδρούν ευνοϊκά στα φάρμακα, γι' αυτό πρέπει, όταν αυτό θεωρείται απαραίτητο, να τα παίρνουν με προσοχή, λόγω του ότι και το πιο απλό φάρμακο μπορεί να έχει αρνητική επίδραση.ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Ήλιος

Καρδιά, Οσφυϊκό πλέγμα, Μάτια, Σπονδυλική Στήλη

Ο Ήλιος έχει σχέση με την καρδιά, τη ράχη και τη σπονδυλική στήλη. Επίσης έχει σχέση και με τον θύμο, τον ενδοκρινή αδένα, πίσω από το άνω άκρο του στέρνου. Αυτός ο αδένας είναι πολύ σημαντικός για τα πρώτα χρόνια του ατόμου και επιδρά έντονα, μέχρι και το τέλος της εφηβείας ενός ατόμου. Επίσης είναι σημαντικό γιατί δημιουργεί μια κάποια ανοσία στο σώμα, η οποία έχει σχέση με τα βακτηρίδια.


Σελήνη

Στομάχι, Εγκέφαλος, Μάτια.

Η Σελήνη έχει σχέση με τους μαστούς και με όλο το πεπτικό σύστημα, τον οισοφάγο, το στομάχι, το συκώτι, τη χοληδόχο κύστη, τους χοληφόρους πόρους, το πάγκρεας και τα έντερα.


Ερμής

Χέρια, Πνεύμονες, Θυρεοειδής, Παραθυρεοειδής

Ο Ερμής έχει σχέση με την αναπνοή, με τον εγκέφαλο και γενικά με όλο το νευρικό σύστημα. Επίσης η επιρροή του είναι πολύ ισχυρή σε ότι αφορά τα νεύρα του σώματος γενικά, καθώς και στα διάφορα μέρη του σώματος.


Αφροδίτη

Νεφρά, Θύμος Αδήν, Λαιμός

Η Αφροδίτη έχει σχέση με τον λαιμό, με τα νεφρά και με την οσφυϊκή χώρα. Επίσης επηρεάζει και στους παραθυρεοειδείς αδένες, οι οποίοι ρυθμίζουν την αναλογία του ασβεστίου στα υγρά του σώματος.


Άρης

Νεύρα, Επινεφρίδιο (δεξιό), Κεφάλι, Μύες

Ο Άρης έχει σχέση με το μυϊκό και το ουροποιητικό σύστημα, καθώς επίσης και με τους γεννητικούς αδένες, ωοθήκες και όρχεις. Επίσης επιδρά στο κεφάλι, στους Μύες γενικά και επεκτείνεται η επίδραση του σε ότι έχει σχέση, με την σεξουαλική συμπεριφορά του ατόμου.


Δίας

Συκώτι, Επινεφρίδιο (αριστερό), Πάγκρεας, Αρτηριακή Κυκλοφορία.

Ο Δίας έχει σχέση με τον μεγαλύτερο αδένα του σώματος, με το συκώτι, το πάγκρεας, και με την αντιτοξική δράση που ασκεί. Επίσης επιδρά άμεσα και στην υπόφυση, τον σπουδαιότερο αδένα, ο οποίος ελέγχει την παραγωγή ορμονών και ρυθμίζει τη σωματική ανάπτυξη. Τέλος έχει σχέση και με την Αρτηριακή κυκλοφορία.


Κρόνος

Οστά, Υπόφυσης, Πνευμονογαστρικό, Δόντια, Χοληδόχος Κύστη, Δέρμα, Σπονδυλική Στήλη.

Ο Κρόνος έχει σχέση με τη χοληδόχο κύστη, την σπλήνα, το δέρμα, τα δόντια και τα κόκαλα. Επίσης επιδρά στον πρόσθιο λοβό της υπόφυσης, που ελέγχει τους γεννητικούς αδένες, αλλά και τον σχηματισμό των οστών και των μυών. Τέλος η επίδραση του στην σπονδυλική στήλη είναι πολύ αισθητή.


Ουρανός

Ρευστά, Υπόφυσης, Νεύρα.

Ο Ουρανός έχει σχέση με το κυκλοφορικό σύστημα, με τα γεννητικά όργανα και με την επίφυση, τον αδένα αυτόν ο οποίος βρίσκεται στον εγκέφαλο. Επίσης επιδρά έντονα και στο νευρικό σύστημα, ο οποίος πολλές φορές σε συνδυασμό με τον Άρη δημιουργεί καταστάσεις ανεξέλεγκτες. Τέλος θεωρείται ότι έχει άμεση σχέση με το άνοιγμα του "τρίτου ματιού".


Ποσειδώνας

Υγρά Δηλητήρια, Επίφυση, Παρεγκεφαλίτιδα, Μικρόβια

Ο Ποσειδώνας έχει σχέση με τον επηρεασμό του κεντρικού νευρικού συστήματος τον (εγκεφαλονωτιαίο) και ιδιαίτερα θα έλεγα με τον υποθάλαμο, ο οποίος παίζει κύριο ρόλο, σε ότι αφορά την μετάδοση ερεθισμάτων από και προς τα αισθητήρια όργανα. Τα μικρόβια γενικά, αλλά και οι κάθε είδους αλλεργίες βρίσκονται κάτω από την επιρροή του Ποσειδώνα.


Πλούτωνας

Όγκοι, Γεννητικά Όργανα, Όρχεις, Προστάτης, Ορμόνες, Υποσυνείδητο.

Ο Πλούτωνας έχει σχέση και επηρεάζει άμεσα το μυϊκό και το ουροποιητικό σύστημα, τους γεννητικούς αδένες, τις ωοθήκες και τους όρχεις. Επίσης επηρεάζει ότι έχει σχέση με τον προστάτη. Λέγεται ότι είναι αυτός που ελέγχει το AIDS την τελευταία μάστιγα της εποχής.

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού