Αστεροειδείς - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - astranik (Αστρολόγος Ερευνητής)

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Αστεροειδείς

Αστρολογία

     Αστεροειδείς

Μέχρι πριν από λίγο καιρό πολλά άτομα του χώρου μας και μη, είχαν κάποιες απορίες γιατί οι προβλέψεις δεν ήταν τόσο αντιπροσωπευτικές. Αν όμως κάποιος ερευνήσει κατάλληλα τα πράγματα, θα δει ότι δεχόμαστε επιδράσεις, εκτός από τους γνωστούς πλανήτες μέχρι σήμερα, και από κάποιους Αστεροειδείς, στους οποίους δεν δίναμε την απαιτούμενη προσοχή μέχρι σήμερα. Όποιος λοιπόν έχει τον τρόπο να ερμηνεύσει και να αναλύσει αυτούς τους Αστεροειδείς θα δει πόσο συμπληρωματικοί είναι για τις όποιες ενδεχόμενες αναλύσεις. Φυσικά εδώ απαιτείται να πω, ότι έχουμε δύο ειδών επιδράσεις, αυτές που έχουν να κάνουν με τους εσωτερικούς πλανήτες και αυτούς που έχουν να κάνουν με τους εξωτερικούς. Οι εσωτερικοί έχουν σχέση με τα άμεσα γεγονότα της ζωής μας τα οποία όμως δεν έχουν μεγάλη διάρκεια, είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική, ενώ οι εξωτερικοί θεωρούνται κατά κάποιο τρόπο Καρμικοί και προσδιορίζουν τα γεγονότα της ζωής μας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο καθορίζει την ζωή μας. Έτσι λοιπόν και οι Αστεροειδείς, έχουν να κάνουν με σημαντικά γεγονότα που θα μας συμβούν, και ανάλογα με την ερμηνευτική ικανότητα του Αστρολόγου, σε ότι αφορά αυτόν τον τομέα, έχουμε και τα ερμηνευτικά αποτελέσματα. Πριν μπούμε στο κυρίως θέμα θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτούς τους Αστεροειδείς, κατά κάποιο τρόπο με μία σειρά. Έτσι πριν από όλους θα πρέπει να δούμε την επιρροή του Χείρωνα στον Χάρτη μας και μετά να συνεχίσουμε με τους υπόλοιπους που είναι, η Δήμητρα, που έχει άμεση σχέση με την Αθηνά, και η Εστία που έχει άμεση σχέση με την Ήρα. Όπως καταλαβαίνετε η σειρά με την οποία ανέφερα τους Αστεροειδείς δεν είναι τυχαία. Απλά σε αυτό το σημείο κάνω μία απλή αναφορά και μόνο, μια και θα έχουμε την ευκαιρία να αναλύσουμε τον κάθε ένα Αστεροειδή ξεχωριστά και πως επιδρά στην ζωή μας.


Χείρωνας

Ο Χείρωνας κινείται μεταξύ του Κρόνου και του Ουρανού και είναι αυτός που συνδέει γεγονότα μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών πλανητών. Προσδιορίζει τα πρακτικά ζητήματα στη ζωή του ατόμου και βοηθάει με την σύνδεση μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών πλανητών, στην ολοκλήρωση της ψυχής και της προσωπικότητας. Είναι ο εσωτερικός δάσκαλος, ο οποίος δείχνει ποια είναι η πορεία της ζωής του ατόμου, δείχνοντας εάν αυτός συμμετέχει ή όχι. Πρέπει επίσης να πω ότι ο Χείρωνας αντιπροσωπεύει την πληγή, το τραύμα, και τον θεραπευτή στον χάρτη μας και λειτουργεί εντονότερα μέσω του μεταβλητού σταυρού, ειδικότερα μέσα στον Τοξότη (9ος) και στην Παρθένο (6ος). Μερικά άτομα είναι πιο ευαίσθητα στις ενέργειες του Χείρωνα από κάποιους άλλους. Όταν θεωρηθεί εστιακός σε ένα ωροσκόπιο, τα πρακτικά θέματα μπορεί να είναι κυρίαρχα και ενεργοποιούνται έντονα, αν οποιοσδήποτε εξωτερικός πλανήτης διέρχεται από το μέρος που βρίσκεται ο Χείρωνας. Γίνεται λοιπόν ιδιαίτερα ενεργητικός όταν, κάνει κάποιες όψεις, ειδικά με τον Ήλιο, την Σελήνη ή τον Ωροσκόπο, όταν κάνει κάποιες όψεις με τους δεσμούς της Σελήνης, όταν βρίσκεται στον Τοξότη ή στην Παρθένο και ειδικά όταν βρίσκεται σε ένα σύνολο πλανητών μέσα σε αυτά τα ζώδια. Επιπλέον, οι πλανητικές όψεις του Χείρωνα αντιπροσωπεύουν τις εσωτερικές και εξωτερικές δυνάμεις, τις οποίες πρέπει να υποστηρίξουμε, για να μην μας τραβήξουν μακριά από τον ηθικό νόμο. Η θέση του Χείρωνα στα Ζώδια μπορεί επίσης να μας δείξει πώς να επιδιώξουμε να προστατευθούμε από τον εσωτερικό πόνο μας. Κατά φυσική συνέπεια το Ζώδιο είναι σαν να μας παρέχει ένα είδος επιδέσμου πέρα από την πληγή μας (όπως εκφράζεται από τον οίκο και την θέση του Χείρωνα) ο οποίος αφαιρείται συχνά κατά τη διάρκεια μιας ισχυρής διέλευσης του Χείρωνα. Επίσης έχουμε την δυνατότητα να εξετάσουμε την ψυχολογική διαδικασία και τα γεγονότα, που συμπίπτουν με τον κύκλο του Χείρωνα στη ζωή μας, ώστε να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε το στάδιο της θεραπείας, έχοντας μια σαφέστερη εικόνα σε αυτό που μας συμβαίνει, αλλά και του σκοπού που υπάρχει πίσω από όλα αυτά.


ΔΗΜΗΤΡΑ (ΒΟΡΡΑΣ)

Η Δήμητρα εξουσιάζει τον Βορρά και κατά φυσική συνέπεια τον 4ο οίκο, την προγεννητική πλευρά της μητέρας, την γέννηση και την διατήρηση μέσω της διατροφής. Η σύνδεση της με την Αφροδίτη δημιουργεί τον σεξουαλικό μαγνητισμό ο οποίος μας δίνει την δυνατότητα για την ζωή, μέσω της ένωσης. Έτσι η μητέρα τρέφει την εμβρυακή νέα ζωή μέσα της και έπειτα γεννά το παιδί. Όπως είναι φυσικό συνεχίζει να παρέχει τροφή στο παιδί μέχρι να φτάσει στο σημείο της αυτοσυντήρησης. Κατά φυσική συνέπεια λοιπόν έχει άμεση σχέση και με την παραγωγή τροφίμων. Η Δήμητρα επίσης συμβολίζει την αρχή της απεριόριστης αγάπης η οποία στηρίζει και τρέφει της νέες ζωές. Έχει σχέση με την γέννηση, τον θάνατο και την ανανέωση, το εξωτερικό χρώμα της είναι το πράσινο το οποίο συμβολίζει την αφθονία της βλάστησης αλλά και το καλλιεργημένο χώμα. Το εσωτερικό της χρώμα είναι το μπλε – μαύρο, το χρώμα του υπόκοσμου, όπου οι σπόροι βρίσκονται κοιμισμένοι μέσα στην γη κατά την διάρκεια της χειμερινής προετοιμασίας. Όλα αυτά την κάνουν να συνδέεται με το στοιχείο της γης. Αστρολογικά η Δήμητρα έχει άμεση σχέση με την δυνατότητα να αγαπήσει κάποιος άνευ όρων, αλλά και να γίνει αποδεκτός και από τους άλλους. Επίσης δίνει την λογική την οποία μοιράζει δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για σωστή συγκέντρωση του μυαλού.


ΑΘΗΝΑ (ΝΟΤΟΣ)

Η Αθηνά εξουσιάζει τον Νότο και κατά φυσική συνέπεια τον 10ο οίκο, αντιπροσωπεύοντας την Κόρη, που έχει να κάνει με τις δημιουργικές πτυχές και δημιουργεί τις διανοητικές και καλλιτεχνικές προοπτικές. Σαν Θεά της λογικής, είναι μία συνεχής δημιουργική νοημοσύνη, η οποία δημιουργεί τα ιδιαιτέρως σκεπτόμενα άτομα. Η σύνδεση της με την Αφροδίτη δημιουργεί την παραγωγή ιδεών και τις προοπτικές υλοποίησης τους. Το χρώμα της είναι το κίτρινο, το οποίο συμβολίζει την κυριαρχία της διανοητικής περιοχής και κατά φυσική συνέπεια το στοιχείο που την χαρακτηρίζει είναι το στοιχείο του αέρα. Αστρολογικά η Αθηνά εξουσιάζει το Μεσουράνημα τον 10ο οίκο δηλαδή, στον οποίο βλέπουμε την Κοινωνική καταξίωση και επαγγελματική κορύφωση του ατόμου. Έτσι αντιπροσωπεύει την διανοητική δημιουργικότητα, αλλά και την ικανότητα να δημιουργηθεί και να ελεγχθεί η Προσωπικότητα του ατόμου. Όταν το άτομο έχει πλήρη άγνοια, η Αθηνά αναλαμβάνει μέσω της μετασχηματικής διαδικασίας να μάθει το άτομο μέσα από τον κύκλο που κάνει η ζωή, να σκέπτεται λογικά και μέσα από το μάτι του μυαλού (τρίτο μάτι) να δημιουργεί τις Διάνοιες και τα ιδιαιτέρως σκεπτόμενα άτομα. Η πολικότητα Δήμητρας Αθηνάς διαμορφώνει έναν άξονα δημιουργικής ενέργειας και δύναμης.


ΗΡΑ (ΔΥΣΗ)

Η Ήρα εξουσιάζει την Δύση και κατά φυσική συνέπεια τον 7ο οίκο, αντιπροσωπεύοντας την ένωση του Θηλυκού με το Αρσενικού, μέσω του Ιερού Γάμου και της συνένωσης. Σε αυτήν την θέση η Ήρα αντιπροσωπεύει την Σύζυγο. Σαν Θεά του Γάμου συμβολίζει την ένωση του Αρσενικού με το Θηλυκό μέσω του δρόμου της δεσμευμένης σχέσης. Η σύνδεση της με την Αφροδίτη δημιουργεί την ενθάρρυνση της σχέσης και την ανάλωση της μίας ενέργειας μέσα στην άλλη. Επίσης έχει σχέση με τις μυστικές διδασκαλίες των Σεξουαλικών Ορμών, όπου πρακτικά μία τελειοποιημένη σχέση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πορεία προς την πνευματική πραγματοποίηση. Είναι η αρχή της συγγένειας και της δέσμευσης με τους άλλους. Εκφράζει επίσης και τις αντιδράσεις οι οποίες εκδηλώνονται κάτω από την μορφή της ζηλοτυπίας. Αυτή εμφανίζεται όταν το άτομο νοιώθει ανίκανο και προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος μέσα από διάφορους τρόπους. Το εξωτερικό της χρώμα είναι το κόκκινο, το οποίο συμβολίζει το πάθος της, αλλά και την επιθυμία της για κατοχή. Το εσωτερικό χρώμα της είναι μπλε ιώδες, το οποίο συμβολίζει την υπερβατικότητα και την βαθιά ένωση. Το στοιχείο που την χαρακτηρίζει είναι το νερό. Αστρολογικά αντιπροσωπεύει τον 7ο οίκο ο οποίος έχει σχέση με την συνεργασία και τον Γάμο. Επίσης αντιπροσωπεύει την ικανότητα του ατόμου, να κάνει μία σημαντική σχέση και να δεσμευτεί με ένα άτομο του αντιθέτου φύλου.


ΕΣΤΙΑ (ΑΝΑΤΟΛΗ)

Η Εστία εξουσιάζει την Ανατολή και κατά φυσική συνέπεια τον 1ο οίκο τον Ωροσκόπο δηλαδή, αντιπροσωπεύοντας την αυτοσυγκράτηση, την ατομική πληρότητα του ατόμου, η οποία ανήκει σε ένα και μόνο άτομο. Η Εστία σε αυτήν την θέση αντιπροσωπεύει την Αδελφή. Η σύνδεση της με την Αφροδίτη δημιουργεί την αναπαραγωγική της ενέργεια για την αυτοαναγέννηση του ατόμου. Η Εστία είναι η αρχή της συγκέντρωσης και της υποχρέωσης, χρησιμοποιώντας την δημιουργική της ενέργεια σε μία υποδειγματική αφοσίωση, προς τους συγκεκριμένους στόχους και τις φιλοδοξίες του ατόμου. Στην αρχική της μορφή η Εστία κυβερνούσε τις Παρθένες Ιέρειες, οι οποίες στις Ιερές Ιεροτελεστίες, έφεραν την δύναμη της γονιμότητας της Σελήνης, μέσω της αποτελεσματικής επαφής, με τα ανθρώπινα όντα. Τώρα στα πρόσφατα χρόνια, η έννοια της Παρθένας έχει αλλάξει και εννοεί την Σεξουαλική Αγνότητα. Έτσι το εξωτερικό πρόσωπο της Εστίας εκφράζεται μέσω της Σεξουαλικής Άρνησης, της Αγαμίας και της Στειρότητας. Το εξωτερικό χρώμα της Εστίας είναι το Κρυστάλλινο Άσπρο, το οποίο συμβολίζει την Αγνότητα η οποία προκαλεί την φωτεινότητα. Το στοιχείο που την χαρακτηρίζει είναι η φωτιά και το σύμβολο της είναι η φωτιά, η αιώνια φλόγα η οποία δημιουργεί τις Σεξουαλικές φωτιές. Αστρολογικά αντιπροσωπεύει τον 1ο οίκο ο οποίος αφορά την αυτονομία και την αυτογνωσία. Επίσης αντιπροσωπεύει την δυνατότητα να στραφεί αυτή η ενέργεια και η εμπειρία στην πληρότητα της ατομικότητας του ατόμου. Ο κύκλος της Εστίας περνάει το άτομο μέσω της μετασχηματικής διαδικασίας, από μια ολοκληρωτική ανανέωση της ουσιαστικής Ατομικότητας. Διδάσκει την λογική, (ότι η κατά καιρούς απομάκρυνση από τους άλλους), η οποία δημιουργείται προκειμένου να καθαριστεί και να αναπαραχθεί από μόνο του το άτομο, πράγμα το οποίο μπορεί να το οδηγήσει, σε ένα ξεκαθάρισμα του οράματος και του σκοπού του. 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού