Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα) - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - astranik (Αστρολόγος Ερευνητής)

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα)

Θέματα Υγείας

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (ΣΕΕ) μπορεί να αποτελεί άγνωστη έννοια για πολύ κόσμο, αλλά στην ουσία πρόκειται για την ευρέως γνωστή (σπαστική κολίτιδα). Στην πραγματικότητα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα) αποτελεί μία αρκετά συνηθισμένη γαστρεντερική διαταραχή, καθώς εκτιμάται ότι πλήττει περί το 10% του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών, ιδίως τις γυναίκες, και εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως πόνος στην κοιλιά, μετεωρισμός και διαταραχές στην λειτουργία του εντέρου (δυσκοιλιότητα, διάρροια ή εναλλαγή των δύο). Αν και τα ακριβή αίτια εμφάνισης του δεν είναι ακόμη γνωστά, το σύνδρομο αυτό μπορεί να εμφανιστεί είτε υπό την επίδραση κάποιας μόλυνσης, παράσιτου ή φλεγμονώδους νόσου του εντέρου, είτε λόγω έντονου στρες (που πλήττει τους περισσότερους από εμάς στην σύγχρονη εποχή), είτε σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς κανένα προφανή λόγο.


ΤΟ ΣΕΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ


Μία διαλυτή φυτική ίνα που δεν δημιουργεί gel είναι και το μερικώς Υδρολυμμένο Κόμμι Γκουάρ (PHGG), το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο μελετημένα είδη φυτικών ινών στην αντιμετώπιση του ΣΕΕ (σπαστικής κολίτιδας).
Η αποτελεσματικότητα του εμφανίζεται μάλιστα ακόμη και σε χαμηλές δόσεις - δηλαδή 5g ή 10g την ημέρα - και μπορεί να ανακουφίσει από τις δυσάρεστες γαστρεντερικές ενοχλήσεις, βελτιώνοντας παράλληλα και την ποιότητα ζωής των πασχόντων, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την σωματική τους κατάσταση.
Τέλος, η ωφέλιμη δράση του στην εξομάλυνση της λειτουργίας του εντέρου, οφείλεται στην ιδιότητα του να συγκρατεί νερό στο λεπτό έντερο και να το μεταφέρει στο κόλον, όπου είτε ενυδατώνει τα κόπρανα, σε περίπτωση δυσκοιλιότητας, είτε απορροφά την περίσσεια νερού, στην ύπαρξη διάρροιας. Ο πιο εύκολος τρόπος να συμπληρώσουμε την διατροφή μας με PHGG, είναι να το προσλάβουμε μέσω ειδικών άοσμων και άγευστων διατροφικών συμπληρωμάτων που εντάσσονται εύκολα σε κάθε διαιτολόγιο, φροντίζοντας παράλληλα να ακολουθείται μία διατροφή με ποικίλες πηγές φυτικών ινών, όπως, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και προϊόντα ολικής άλεσης.
Συνεπώς οι ασθενείς με Σύνδρομο Ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα) μπορούν να βρουν στο PHGG έναν φυσικό σύμμαχο ενάντια στα ενοχλητικά συμπτώματα που τους ταλαιπωρούν, εντάσσοντας το στην καθημερινή τους διατροφή, στα πλαίσια φυσικά ενός ευρύτερα υγιεινού διαιτολογίου που συνδυάζεται με επαρκή σωματική δραστηριότητα.


 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού