VERTEX ο μεταφυσικός ωροσκόπος - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - astranik (Αστρολόγος Ερευνητής)

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

VERTEX ο μεταφυσικός ωροσκόπος

Γενέθλιες Θέσεις


Vertex σημαίνει κορυφή και το ακριβώς απέναντι σημείο από αυτό (180ο) που βρίσκεται το Vertex λέγεται Αντι-Vertex (αντικορυφή).
Η Κορυφή/ Αντικορυφή είναι ένα θεωρητικό σημείο, όπως είναι ο Ωροσκόπος, το Μεσουράνημα, ο Βόρειος και Νότιος δεσμός της Σελήνης. Πρόκειται για φανταστικά σημεία, ακριβώς γιατί δεν υπάρχουν στην ουσία τέτοια σημεία στο διάστημα, δεν είναι ούτε απλανείς αστέρες, ούτε αστεροειδείς, ούτε πλανήτες. Και ας μην ξεχνάμε ότι και η ίδια η εκλειπτική είναι η φανταστική τροχιά του Ήλιου γύρω από τη Γη.

Το σημείο Vertex λέγεται ότι είναι ο μεταφυσικός ωροσκόπος γιατί δηλώνει το σημείο εκείνο του προσωπικού μας ωροσκοπίου, όπου βρίσκονται οι βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου. Ο οίκος και το ζώδιο που βρίσκεται το Vertex στο προσωπικό μας ωροσκόπιο, είναι το σημείο που δηλώνει τις βαθύτερες ανάγκες μας. Το Vertex βρίσκεται με άξονα τον τέταρτο οίκο, που είναι ο σάκος των βαθύτερων αναγκών μας άρα θα δείχνει αυτές τις ανάγκες και επιθυμίες μας και αν χτυπιέται, τότε αυτές οι ανάγκες πολύ πιθανόν να μην καλυφθούν ποτέ.
Το Vertex για εκείνους που έχουν γεννηθεί σε Βόρειο πλάτος, βρίσκεται από τον πέμπτο ως και τον όγδοο οίκο.
Το Vertex έχει σχέση με τα άτομα εκείνα, που μοιραία μπαίνουν στη ζωή μας, είτε θετικά είτε αρνητικά.
Το Vertex δείχνει γεγονότα που συμβαίνουν και είναι μοιραία στη ζωή μας, είναι γεγονότα που έχουν σχέση με την φύση του οίκου και του ζωδίου όπου βρίσκεται το Vertex και έρχονται, όταν έχουμε διελεύσεις πλανητών πάνω από το Vertex μας.
Το Vertex παρουσιάζεται ως ένα ευαίσθητο σημείο που συνδέεται με μοιραίες συναντήσεις με άλλους, με φαινομενικά ξαφνικά γεγονότα που έρχονται στην επιφάνεια, αποκαλύψεις, με σημαντικές καμπές στη ζωή, αλλά και με ένα πεπρωμένο, του οποίου δεν έχουμε τον έλεγχο.


ΤΟ VERTEX ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ


Vertex στον Κριό

Το άτομο νοιώθει έντονα την επιθυμία για δημιουργικά ξεκινήματα, για την ξεγνοιασιά, για τον αυθορμητισμό, αλλά και για τον πρωτογονισμό.
Επίσης δείχνει τάση για δημιουργία με την γενική έννοια του όρου, αλλά και τάση για διασκέδαση με ακραίες προτιμήσεις πολλές φορές επικίνδυνες.


Vertex στο Ταύρο

Το άτομο νοιώθει έντονα την ανάγκη για ασφάλεια, για την απόκτηση υλικών αγαθών, για την καλοπέραση, έχει έντονη τάση κτητικότητας, δείχνει προτίμηση για κάθε τι συγκεκριμένο και χειροπιαστό, επειδή νοιώθει την ανάγκη για συναισθηματική κάλυψη και είναι υπέρμαχο της σιγουριάς.


Vertex στους Διδύμους

Το άτομο νοιώθει έντονη επιθυμία για γνώση, για εναλλαγές καταστάσεων, για ποικιλία, για επικοινωνία. Το κουράζει οτιδήποτε έχει σχέση με την στασιμότητα και την ρουτίνα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να βγάζει προς τα έξω μία έντονη τάση τυχοδιωκτισμού.


Vertex στον Καρκίνο

Το άτομο νοιώθει την ανάγκη για πλήρη συναισθηματική κάλυψη, αλλά με δυνατότητα ελέγχου. Επίσης νοιώθει την επιθυμία για οικογενειακή και σπιτική ζωή, έντονη τάση για προσφορά προς τα αγαπημένα του άτομα, επιδιώκοντας να παίρνει και να δίνει μέσα από ένα περιορισμένο βεληνεκές.


Vertex στον Λέοντα

Το άτομο νοιώθει έντονη επιθυμία για δημιουργία, για διασκέδαση, για έρωτα και για την δημιουργία παιδιών. Είναι το κατεξοχήν Vertex που δείχνει ιδιαίτερη λαχτάρα για ζωή (Ήλιος). Αυτό το Vertex δηλώνει πως το άτομο έχει την τάση να δίνει, αλλά και να εισπράττει αναγνώριση από τους άλλους έμμεση ή άμεση.


Vertex στην Παρθένο

Το άτομο νοιώθει την ανάγκη για σιγουριά, για την λεπτομέρεια, για την τήρηση των κοινωνικών προσχημάτων, αλλά επιθυμεί και την κοινωνική αναγνώριση. Είναι πρόθυμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του και νοιώθει μεγάλη έλξη με ότι σχετίζεται με τον χώρο της υγείας.


Vertex στον Ζυγό

Το άτομο νοιώθει μία εσωτερική παρόρμηση για γάμο, για την ολοκλήρωση του μέσα από το εσύ και μέσα από την κοινωνική ζωή. Επίσης έχει μία φυσική έλξη για την καλλιτεχνία, αλλά και για την πολιτική.


Vertex στον Σκορπιό

Το άτομο νοιώθει μία ιδιαίτερη έλξη για το σεξ, για καταστάσεις που περικλείουν την αίσθηση του πάθους, επιθυμία για πλήρη επικράτηση απέναντι στον οποιοδήποτε συνομιλητή ή σύντροφο. Φυσικά λόγω αυτής της θέσεως υπάρχει έστω και ενδόμυχα η αίσθηση της εκδικητικότητας.


Vertex στον Τοξότη

Το άτομο νοιώθει έντονα την επιθυμία για γνώση, για ταξίδια κυρίως μακρινά, αλλά εσωτερικά μέσα του έχει και την αίσθηση του τυχοδιωκτισμού. Γενικά το Vertex αυτό δείχνει ένα άτομο που είναι συνεχώς ανικανοποίητο, που εύκολα γκρεμίζει ότι έχει φτιάξει για να πάει σε κάτι άλλο και πάλι από την αρχή.


Vertex στον Αιγόκερω

Το άτομο νοιώθει έντονα την επιθυμία για εξουσία, πολλές φορές δεν το ενδιαφέρει με ποιο μέσον θα την αποκτήσει, επιθυμεί την κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση, αλλά και όλες τις καταστάσεις που μυρίζουν παρασκήνιο και εξουσία. Χρησιμοποιεί κάθε μέσο (καλό ή κακό) που θα το βοηθήσει στην πραγματοποίηση των στόχων του. Η επιθυμία του είναι να βρίσκεται κοντά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και κύρους.


Vertex στον Υδροχόο

Το άτομο έχει έντονη επιθυμία για ανεξαρτησία, για ελευθερία, για φιλίες, για συμμετοχή σε συλλογικούς χώρους, καθώς και για κάθε τι το εκκεντρικό, το πρωτοποριακό και το μοντέρνο. Παράλληλα όμως είναι πολύ πρωτοποριακό στις ιδέες και τις απόψεις και η ανθρωπιά του είναι χαρακτηριστική.


Vertex στους Ιχθείς

Το άτομο νοιώθει έντονα την επιθυμία για την παράδοση, την συναισθηματική του κάλυψη, αλλά και για κάθε μορφή φυγής. Επίσης προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει οποιαδήποτε ευθύνη, έχοντας τον φόβο ότι δεν θα καταφέρει να τα φέρει εις πέρας.ΤΟ VERTEX ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ


Vertex στον πέμπτο οίκο

Το vertex σε αυτόν τον οίκο δείχνει πως οι βαθύτερες ανάγκες του ατόμου είναι η δημιουργία, ο έρωτας, η διασκέδαση, τα παιδιά, αλλά παράλληλα είναι και ο τυχοδιωκτισμός.

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται θα μας δείξει ποιο από τα παραπάνω θα ενεργοποιηθεί περισσότερο χωρίς να αποκλείεται όμως κανένα. Για παράδειγμα το Vertex στον πέμπτο οίκο και στην Παρθένο θα δείξει μεν πως το άτομο διψά για σχολαστική και λεπτομερή δημιουργία, αλλά αυτό είναι ένα μέρος, αφού δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πως το άτομο μπορεί να έχει έντονη επιθυμία και για τις εναλλακτικές θεραπείες ή την θεραπεία γενικά.

Όπως καταλαβαίνετε για να ερμηνεύσει το Vertex κάποιος αστρολόγος πρέπει να τον ερμηνεύει, αφού έχει δει πρώτα όλο το ωροσκόπιο και ειδικά τον τέταρτο οίκο.


Vertex στον έκτο οίκο

Το vertex σε αυτόν τον οίκο δείχνει μεγάλο πάθος για την εργασία, για την υγεία, αλλά και την συνεχή απασχόληση με αυτή. Επίσης μπορεί να δείχνει παθολογική αγάπη για τα ζώα και γενικά μεγάλο ενδιαφέρον, για την υγεία και την καθημερινή ζωή.


Vertex στον έβδομο οίκο

Το vertex σε αυτόν τον οίκο δείχνει πως το άτομο χωρίς σχέση αρρωσταίνει, και θα προτιμούσε κατά φυσική συνέπεια, η οποιαδήποτε σχέση να έχει μια θετική μορφή επικοινωνίας. Γενικά το Vertex σε αυτό τον οίκο σημαίνει ολοκλήρωση μέσω του άλλου. Έτσι κατά φυσική συνέπεια, όσο το άτομο είναι μόνο του νιώθει λειψό.


Vertex στον όγδοο οίκο

Το vertex σε αυτόν τον οίκο δείχνει ότι το άτομο επιθυμεί ακραίες καταστάσεις πάθους, νοιώθει μεγάλη έλξη για την μεταφυσική, για την ψυχολογία, αλλά και για την απομόνωση και τον θάνατο. Σε ακραίες περιπτώσεις ειδικά αν ο Πλούτωνας κάνει σύνοδο με το Vertex ή το Vertex είναι στο ζώδιο του Σκορπιού, πολύ πιθανόν να έχουμε αρρωστημένες καταστάσεις στη ζωή του ατόμου.
Αν το Vertex κάνει καλή όψη με τον Βόρειο Δεσμό ή κάνει σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό, σημαίνει πως οι βαθύτερες ανάγκες βρίσκονται σε μια σχέση συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική με τον σκοπό που έχει στην ζωή το άτομο.


Τέλος να πω ότι, άτομα που έχουν πλανήτες πάνω στο Vertex μας, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας, ειδικά αν ο πλανήτης αυτός είναι ο Ήλιος τους. 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού